Dekorsten Hörn Country 688 Brun

Dekorsten Hörn Country 688 Brun
Dekorsten Hörn Country 688 Brun
Beskrivning av Dekorsten Hörn Country 688 Brun

Dekorsten Country 610 från Stegu av lättbetong ger dig snabbt en elegant ”stenvägg” inomhus. Dekorstenen bygger en tegelvägg i olika mättad bruna toner. Hörnplattorna hjälper dig att skapa snygga ytterhörn om dekorstenen ska täcka flera väggar.
Dekorstensplattorna skapar en rustik och mysig hemmiljö. Montering och bearbetning är lätt att klara med enkla handverktyg som träsåg eller bågfil. Dekorsten sätts precis som kakel säkrast på är ett stumt underlag som betong lättbetong tegel murblock lättklinkerblock eller gipsskiva. Dekorstenen limmas på underlaget med färdigblandad fix. Sugande underlag förbehandlas med primer. Vi rekommenderar färdigblandad fix som även möjliggör montering av dekorstenen på träbaserade skivor som OSB-skivor.

Montering

Underlaget ska vara rent och torrt. Fäst en rak list på väggen i höjd med andra raden nerifrån. Väg av med vattenpass så listen sitter vågrätt.
Sätt dekorsten längs listen. Applicera fixet på underlaget. Dra med en fixkam för att få lagom mängd fix. Tryck plattan på plats. Avlägsna överflödigt fix vartefter. Fortsätt med nästa rad dekorsten. Ta bort listen och sätt slutligen den nedersta raden stenar. Låt väggen torka två dygn. Fogning krävs.

Tänk på

Ha flera paket öppna och plocka ur olika paket vartefter för att få färgerna jämnt blandade. Tänk på att fixet tar lite plats. Dekorstenen är 14-17 mm tjock men räkna med att den färdiga plattan med fix bygger 19-22 mm.

Fakta

Höjd: 62
Bredd: 205×97 mm
Tjocklek: 14-17 mm
Utförande: lättbetong
Fog: monteras utan fog
Antal per paket: 63 st
Ett paket räcker till: 2 m
Vikt: 18 kg/pkt

Läs mer om Dekorsten Hörn Country 688 Brun...


Sök bästa pris på Dekorsten Hörn Country 688 Brun hos: