Gourmetmajs ’Take Off’ F1 yrkesodlarfrö

Gourmetmajs ’Take Off’ F1 yrkesodlarfrö

Zea majus Yrkesodlarfrö Tidig majssort av typen Gourmet. Fina kolvar med mindre korn som mycket söta och välsmakande. Mycket lämplig att frysa in då kornen behåller sin krispighet och sötma. GMO-fri. God att grilla eller koka och äta tillsammans med smör.Plocka bort sidoskotten från plantans bas för bättre skörd. Vid skörd ska de tunna "stråna" i änden av kolven ha vissnat, kolven ska vara tjock och fast. Trivs i varma skyddade lägen, vill ha mycket vatten och gödsel. Förodling: Förkultiveras inomhus med ett frö/kruka i mars-april. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Håll sådden vid ca 25 grader. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Direktsådd: Kan även sås direkt på friland i slutet av maj/början av juni, min jordtemperatur 15°C. Plantavstånd, cm: 40 Radavstånd, cm: 80 Höjd, cm: 150 Växtläge: Sol Antal frö: 50 Tanken bakom konceptet ’Yrkesodlarfrö’ är att vanliga hemmaodlare ska kunna få tillgång till samma sorter som yrkesodlare använder. Sorterna finns alltså också i SW Hortos yrkesodlarsortiment. Sorterna har bättre resistenser och toleranser mot olika sjukdomar, är mer homogena och stabila att odla än de flesta sorter som hobbyodlare oftast kan få tag på. Sorterna är framtagna för en hög och säker avkastning till yrkesodlare. Alla sorter, med ett fåtal undantag, är F1-hybrider, vilket innebär att det är en korsning av två utvalda föräldrar. Fröerna är förpackade i samma påsar som yrkesodlarna får sina fröer i, dvs det kommer inte att finnas några bilder på fröpåsarna.

Läs mer om Gourmetmajs ’Take Off’ F1 yrkesodlarfrö

Gourmetmajs ’Take Off’ F1 yrkesodlarfrö

Fröer

Hitta Gourmetmajs ’Take Off’ F1 yrkesodlarfrö även hos:












Rulla till toppen