Parytterdörr Clara klarglas Diplomat Ek

Parytterdörr Clara klarglas Diplomat Ek
Parytterdörr Clara klarglas Diplomat Ek
Beskrivning av Parytterdörr Clara klarglas Diplomat Ek

En dörr är en viktig del av helheten och ger ditt hem både karaktär och stil. Din personliga smak arkitekturen och vad dörren ska sitta blir av betydelse när du väljer dörr till ditt hus. I moderna fabriker i Norden tillverkar Diplomat dörrar för våra skandinaviska förhållanden och med hänsyn till både stil och kvalitet.

Parytterdörren Clara tillhör Diplomats urbana serie som har en modern formgivning med rena linjer. Dörren har ett stående klarglas som ger ett behagligt ljusinsläpp till din hall. Finns även som enkeldörr.

Konstruktion

Ytterdörrar från Diplomat är konstruerande med massiv furukarm undantagsvis konstteakdörrar som har teaklaserad furukarm eller karm av ädelträ och ekdörrar som är konstruerade med massiv ekkarm. I dörrbladets inner- och ytterskikt finns 05mm fuktspärrande och stabiliserande aluminiumplåt. Dörrbladets båda sidor är belagt med fuktbeständig HDF-skiva alternativt för dörrar av ek furu eller konstteak som har krysslimmat fanér. De yttre skiten består av HDF som är målad med 2-komponentsfärg som har de bästa egenskaperna för hög hållbarhet utomhus alternativt att annan ytbehandling har använts. Alla ytterdörrar levereras med förborrade hål för karmskruv.

Dörrarna levereras komplett med karm och låskista. Gängjärnen är tappbärande och justerbara samt har inbyggd bakkantsäkring. Dörren består dessutom av 55mm miljövänlig isolering av cellplast.

Information

– Klarglas
– Dekorspårad HDF skiva utvändigt
– Dörrtjocklek 64mm
– 105mm karm utan spårsmyg
– Monterad adjufix i karm med skruv
– Låg tröskel 25mm utvändigt aluminium och invändigt ek
– U-värde för hela konstruktionen ca 10
– Godkänd i inbrottsklass MK1 (SS ENV 1627)

Låsspecifikationer

– Låskista ASSA 2002c

Garanti

Garanti på målade ytterdörrar:- 20 års formgaranti
– 10 års garanti på glas och funktion
– 5 års tillverkningsgaranti
– 5 års målnings- och lackgaranti

Såhär väljer du hängning på din dörr:

När du valt modell på din dörr och gått vidare till kassan anger du i steg 4 följande uppgifter som en kommentar.
– Gångdörr höger
– Gångdörr vänster

Modulmått karmyttermått & dörrbladsmått

Dörren säljs i modulmått vilket innebär att uttaget som dörren ska sitta i ska vara något större än dörrens verkliga karmyttermått detta för att ge justeringsmån vid montering. Exempelvis vid modulmått 14×21 = 1400mm x 2100mm så kommer dörrens exakta ytterkarmsmått att vara 1385 x 2085mm och dörrbladsmåttet att vara 662(x2) x 2040mm.

Underhåll

Ytterdörrar i ek ska behandlas med Kinesisk träolja med antimögelskydd. Detta ska göras minst 2-3 gånger innan dörren monteras eller tills det att dörren är mättad. Detta upptäcks genom att oljan inte träet inte orkar suga upp mer olja utan får torkas av från dörren. Därefter ska dörren behandlas på samma sätt vid behov vanligtvis ca 6-8 gånger per år. Ytterdörren ska alltid ha en fel vattenavvisande yta vilket är ett bra tecken för om dörren behöver behandlas. Viktigt att inte glömma dörrens över- och undersida vid behandling. Tröskeln som medföljer är obehandlad och bör oljas innan montering och därefter vid behov. För att ge din ytterdörr så lång livslängd som möjligt bör den placeras under entrétak.

Läs mer om Parytterdörr Clara klarglas Diplomat Ek...


Sök bästa pris på Parytterdörr Clara klarglas Diplomat Ek hos: