Skogsmix 25g

Skogsmix 25g

Koka upp vatten eller vin med svampen, direkt i en stekpanna. 2-3 dl vätska / 10 gram svamp. Låt vätskan koka in under omrörning. Man kan också, i syfte att låta smaker utvecklas, experimentera med olika blötläggningstider i olika temperaturer. I kemiskt perspektiv är svampar mycket komplexa och klart är att diverse reaktioner sker både vid blötläggning och tillagning. Räkna 2–5 gram svamp/person till sås, soppa, gryta eller stuvning. Ofta uppnår man bästa balans mellan smaker med den mindre mängden, men 3 gram per person tycker vi passar de flesta rätter. Var försiktig med mängden svamp då den är hårdsmält och ovana magar kan vara känsliga. Förvaring & hållbarhet. Färger bleknar vid ljus förvaring men det saknar betydelse eftersom samma blekning sker vid tillagning. För smak och duglighet, räkna med minst 4 år i torr förvaring. Förvarar du mörkt och något svalt så ter sig svampen för våra sinnen opåverkad efter 15 år. Ev. förändring i näringsvärde är dock inte utredd. Innehåll ca: Karljohan 20%, Fårticka 20%, Strävsoppar 17%, Kremlor 16%, Rimskivling 16%, Sandsopp 8%, Blodriska 2%, Blek taggsvamp 1%. Vikt: 25g

Läs mer om Skogsmix 25g

Skogsmix 25g

Odling

Hitta Skogsmix 25g även hos:












Rulla till toppen